Kroz tisuæe godina u manje ili više isprekidanim intervalima na ovoj zemlji uzgajala se vinova loza, kušala se i toèila opojna, razigrana vina. Još iz doba Rimskog carstva i rimske kulture iz davnog 2. stoljeæa ostale su legende i prièe o tadašnjim vinogradima i Rimskoj vojnoj postaji na vrhu ovog brijega. U kasnijim godinama nakon Rima, na ovim prostorima izmjenjivali su se brojni tadašnji srednjovjekovni feudalni vlasnici, a koji su svaki za sebe ostavili traga i u uzgoju vinove loze i vina.
Dostiæi vrhunac u vinu, potpuno prirodnom vinu, cilj je do kojega ¾elimo doæi uz primjenu 100% prirodnog naèina uzgoja vinove loze i potom prerade mošta u vino. Vino s opojnom svje¾inom, razlièitim mineralnim i voænim prirodnim aromama, cvjetnim sortnim mirisima, za ljude koji tra¾e više, koji znaju prepoznati razliku.
Bez predanosti, stalnog uèenja i pa¾nje, upornosti, padanja i ponovnog dizanja svakog pojedinog èovjeka koji radi u vinogradu i podrumu, gore opisani cilj ne bi bilo moguæe dostiæi. Da bi se Bolfan vina sukladno opisima i našim ciljevima proizveli, za to su zaslu¾ni svi marljivi djelatnici vinarije od Vjekoslava, Marka, Josipa... sve do upravitelja Branimira Puškadije, enologa Luke Košèaka i enologa Andreja Rebernišeka. |