Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Naslovna -> Proizvoai -> Grgi
Grgi
  • Miljenko 'Mike' Grgi
Grgi

Grgi vina d.o.o.
Trstenik 78
20245 Trstenik

tel: 020/748-090

grgic-vina@du.t-com.hr

Grgi

Linkovi:

Grgich Hills Estate


Video:
Pokreni Video
Degustacija Plavca malog

U Trsteniku na poluotoku Pelješcu nalazi se mala obiteljska vinarija koju je osnovao Miljenko Grgi, jedan od najpoznatijih svjetskih vinara. Njegova bogata prošlost vezana uz proizvodnju vina, iskustvo steeno dugogodišnjim radom, te nagrade i priznanja koja je do sada dobio jame da se i u ovoj vinariji proizvode najkvalitetnija vina svjetskog glasa.

Miljenko Grgi roen je u selu Desne kraj Metkovia. Nakon studiranja vinarstva i vinogradarstva u Zagrebu napušta Hrvatsku i 1958. dolazi u Napa Valley u Kaliforniji. U takvom okruenju ui i radi preko 50 godina. Moe se slobodno rei da su njegova postignua promijenila vinsku povijest. Devet najboljih francuskih vinara 1976. godine na slijepom kušanju ocijenili njegov chardonnay berbe 1973. kao najbolje vino koje je pobijedilo dotad nedostina francuska vina. Od tog trenutka su i kalifornijska vina postala svjetskim hitom.

Nakon pada komunizma i dolaska neovisnosti i demokracije u Hrvatsku, Miljenko Grgi vraa se u svoju domovinu, kupuje vojno odmaralište Karaula u Trsteniku i od vojnog objekta je napravio malu, suvremenu obiteljsku vinariju. Donosi znanje, tehnologiju, iskustvo i srce da bi se od lokalnih sorti pošip i plavac mali pravila vina svjetskog glasa. To mu je uspjelo ve sa berbom iz 1997. godine kada su ta vina izabrana da predstavljaju hrvatsko vinarstvo u New Yorku.


Vina:
Grgi Plavac mali
Grgi Plavac mali
crveno vino
Hrvatska
0,75L
kvalitetno
suho
2009.
219,25 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU
Grgi Poip
Grgi Poip
bijelo vino
Hrvatska
0,75L
kvalitetno
suho
2012.
141,75 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU