Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Uvod

vijesti
Veera uz Marrenon vina
Otvorena nova vinoteka MIVA Galerija vina
Skraeno radno vrijeme
Whisky sajam
Whisky klub - Bourbon
arhiva

dogaanja
Miva&Mohor proglaeni vinskim veletrgovcem godine
Degustacija vina Trapan
Unusual gin weekend
Promocija pjenuca Korta Katarina Sabion
Prezentacija vina Kozlovi
arhiva

vinar mjeseca
Cloudy Bay
Terrazas de los Andes
Pavo Milii
Obitelj kegro
Zvonko Bogdan
arhiva

vino tjedna
Gitton Pouilly Fume 2014
Viceli Plavac 2013
Korta Katarina Plavac mali 2011
Marrenon Petula rose 2014
Gali Sauvignon 2015
arhiva

utorak, 05.04.2016. vinar mjeseca
Cloudy Bay

Moët Hennessy grupacija dio je globalne organizacije LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), najveeg svjetskog proizvoaa luksuznih proizvoda. Osim vrhunskih šampanjskih kua (Moët & Chandon, Dom Perignon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug) te jakih alkoholnih pia (Hennessy, Belvedere, Ardbeg, Glenmorangie) pod svojim okriljem imaju i nekoliko vinarija s raznih dijelova svijeta. Svima njima zajedniko je to da su meu najboljima u svojim regijama. Iz bogatog asortimana njihovih vina izdvajamo vino mjeseca, novozelandsku vinariju Cloudy Bay.

Cloudy Bay je neosporan lider novozelandskog vinarstva, prepoznatljiv ponajprije po svom Sauvignon blancu. Poslovna filozofija ove vinarije moe se ukratko opisati u dvije rijei - teiti savršenstvu! Nalazi se u regiji Marlborough koja s najviše sunanih dana u godini te ugodnom klimom omoguuje uzgoj vina prekrasnih vonih aroma.

 Osnovana je 1985. godine te je bila jedna od prvih vinarija koje su se odvaile zapoeti vinarstvo u pokrajni Marlborough. Tada je sadnja vinograda u pokrajni Marlborough bila nezamisliva. Ali osniva Cloudy Baya, David Hohnen, bio je uvjeren u potencijal te regije te je investirao u najbolje dijelove te regije. Od tada, Marlborough je postala vodea vinska regija na Novom Zelandu i jedno od najboljih lokacija za proizvodnju vina na svijetu.

U našoj ponudi nalazi se Sauvignon Blanc 2014 (93 bodova prema Wine Spectatoru) i Pino Noir 2013 (93 bodova prema Decanteru).

Sauvignon Blanc je više puta proglašava za najbolji svjetski sauvignon blanc te je poznat diljem svijeta. Karakteriziraju ga uzdignute arome zrelog limuna, grejpa, nektarine, papaje i manga te cvjetni mirisi narane i slatkih komoraa koji su upadljivi. Izuzetno otmjeno i osvjeavajue vino.

 

 

 

 Pinot Noir je vrhunsko vino sa širokim rasponom aroma, od laganog dijapazona rue, tamnih zrelih vonih bobica do tamnih trešanja s dodatkom slatkih šljiva. Koncentrirani okus uokviren je s njenim taninima, sloenim okusima hrasta i biljnim notama.

 

autor: Lana Mohor (5)    05.04.2016. 13:25    Komentari (0)    KomentirajPrijatelji stranice:

 

  


Za Vas piu...

Vinopija
eljko Garmaz
Lana Mohor
Zrinka Belini 
Tomislav Tuen