Belvedere Single Estate Rye Smogóry Forest

Poljska

Cijena: 55,00

Cijena: 78,57 €/L

  • Proizvođač: Belvedere
  • Alkohol: 40%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Belvedere Smogóry Forest, stilski nešto bogatija i intenzivnija vodka, dobro će se sljubiti s jelima s nešto jačim okusima. Preporučujemo uz slanije, aromatičnije sireve, tartar, svinjsko pečenje ili juneći gulaš.


Belvedere Single Estate Rye Smogóry Forest vodka dobiva se od Dankowskie raži, s posjeda u blizini sela Smogóry, na zapadu Poljske, koje je okruženo s prostranim, netaknutim šumama. Ova izuzetno snažna i aromatična vodka sadrži mirise ovog netaknutog područja koji podsjećaju na guste šume karakteristične za ovaj terroir. Intenzivnog mirisa po morskom zraku i prepečenom raženom kruhu. U ustima bogata, lijepo zaobljena i slatkasta. Snažna i aromatična, s okusom slane karamele, žitarica, meda i s notama bijelog papra.  Sama vodka nije filtrirana, kako bi se u njoj mogle prepoznati arome specifične za Dankowskie Diamond raž. 
Ova posebna serija Single Estate Rye vodki, dokazuje umijeće i vještinu Belvedere destilerije i kod proizvodnje vodki složenog karaktera. Destilerija surađuje samo s osam lokalnih proizvođača raži, a za ovu seriju vodki su odabrane dvije regije – sjeverno područje jezera Bartężek, karakteristično po jakim vjetrovima i oštrim zimama i zapadno, šumovito područje Smogóry, poznato po nešto blažim vremenskim frontama i plodnom tlu – kako bi se ilustrirao utjecaj različitih terroira na istoj vrsti Dankowskie raži. Kad se paralelno kušaju, ove dvije vodke pružaju vidljivo različite profile okusa.
Kao i svaka Belvedere vodka, Belvedere Single Estate Lake Bartężekje napravljena u skladu s prirodom – samo od najčišće poljske raži i pročišćene vode uz korištenje postupka destilacije izravnom vatrom. Ne sadrži nikakve dodatne aditive, ne sadrži gluten, ima košer certifikat, te je proizvedena u skladu sa svim zakonima proizvodnje originalne poljske vodke, koji nalažu da se ništa ne smije dodavati.

Nagrade; 2020 Ultimate Spirits Challenge - Izvrsna- 91 bod