Belvedere Single Estate Lake Bartężek

Poljska

Cijena: 55,00

Cijena: 78,57 €/L

  • Proizvođač: Belvedere
  • Alkohol: 40%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Belvedere Lake Bartężek je stil nježne i svježe vodke, koja se izvrsno slaže s jelima od laganijeg mesa, ribom, voćem i desertima. Preporučujemo uz pečenu patku, palačinke od krumpira punjenje s dimljenim lososom i kiselim vrhnjem, pitu od jabuka ili u sorbetu.


Belvedere Single Estate Lake Bartężek vodka dobiva se od Dankowskie raži, s posjeda na sjeveru Poljske, kraj mjesta Lake Bartężek, blizu Baltičkog mora. Ova vodka s izuzetno svježim i nježnim aromama, odraz je jedinstvenog terroira na kojemu raž raste, koje je bogato s fosforom i kalijem. Nježne arome ove raži dodatno su naglašene zahvaljujući snježnim i hladnim zimama koje su tipične za ovu regiju.
Belvedere Single Estate Lake Bartężek vodka ističe se po izraženim aromama svježe rezanih zrna raži i badema. Srednjeg je tijela, s intenzivnim notama mentola i tragovima slatkih začina, te delikatnog i svježeg završetka.
Ova posebna serija Single Estate Rye vodki, dokazuje umijeće i vještinu Belvedere destilerije i kod proizvodnje vodki složenog karaktera. Destilerija surađuje samo s osam lokalnih proizvođača raži, a za ovu seriju vodki su odabrane dvije regije – sjeverno područje jezera Bartężek, karakteristično po jakim vjetrovima i oštrim zimama i zapadno, šumovito područje Smogóry, poznato po nešto blažim vremenskim frontama i plodnom tlu – kako bi se ilustrirao utjecaj različitih terroira na istoj vrsti Dankowskie raži. Kad se paralelno kušaju, ove dvije vodke pružaju vidljivo različite profile okusa.
Kao i svaka Belvedere vodka, Belvedere Single Estate Lake Bartężekje napravljena je u skladu s prirodom – samo od najčišće poljske raži i pročišćene vode uz korištenje postupka destilacije izravnom vatrom. Ne sadrži nikakve dodatne aditive, ne sadrži gluten, ima košer certifikat, te je proizvedena u skladu sa svim zakonima proizvodnje originalne poljske vodke, koji nalažu da se ništa ne smije dodavati.

Nagrade; 2020 Ultimate Spirits Challenge - Finalist - 97 bodova