
Bibich Babić
Dalmacija, Hrvatska
Vino prevenstveno treba sljubiti s iznimnim trenucima, a od hrane preporučujemo suhomesnate delikatese od divljači, recepte od crvenog mesa i crnih tartufa.
- 16-18 °C
Nakon kraće stanke na policama je ponovno Bibich Babić. Uzimajući u obzir izvornost i potencijal, ova je sorta premalo zastupljena na našim vinskim kartama. Zadovoljstvo je vidjeti da ju nudi upravo ova vinarija. Bibich igra značajnu ulogu u izgrađivanju imidža autohtonih sorata Srednje Dalmacije. Grožđe dolazi s krša Jadrtovca iz organskog vinograda. Vino je usmjereno prema odležavanju, no, s obzirom na zrelost na koju upućuju alkoholi, spremno je za konzumaciju već sada. Raskošnog je tijela ali umjerenih tanina, koncentrirano i bogato s očuvanom voćnošću koja je na čvrstim hrastovim nogama.