Veuve Clicquot Yellow Label Comet Gift Box

Champagne, Francuska

Cijena: 387,50 kn
  • Idealan kao aperitiv i savršen uz jela od lososa, kavijar ili riblji tartar.

  • 8-12 °C


Još od 1772. godine, kada je i osnovana, šampanjska kuća Veuve Clicquot živi prema svome motu - samo najbolja kvaliteta.
Prepoznatljiva žuta etiketa, simbol je ove šampanjske kuće i njenog umijeća „blendanja“ ili miješanja različitih sorata kako bi se dobilo što kvalitetnije bazno vino. Stil Veuve Clicquot šampanjca definira savršena ravnoteža snage, aromatskog intenziteta, svježine i nježnosti. Dominantni udio crnog pinota daje mu strukturu, manji udio pinot meuniera  lijepo ga zaokružuje, dok mu udio chardonnaya pridodaje eleganciju i profinjenost.  Za izradu se koristi grožđe s od 50 do 60 različitih položaja, od toga 50 do 55% crnog pinota, 15 do 20% pinot meuniera i 28 do 33% chardonnaya.  Kako bi se iz godinu u godinu postigla postojanost koja žutu etiketu čini prepoznatljivom, majstor podrumar ima na raspolaganju i neprocjenjivu rezervu vina iz podruma (koja se onda dodaju u omjeru od 30 do 45%).

1811. godine, šest godina nakon što je Madame Clicquot preuzela vodstvo šampanjske kuće, kometa je preletjela iznad neba Champagne, nakon čega je uslijedila iznimno dobra berba grožđa. Tri godine kasnije, Madame Clicquot odlučila je odati počast ovom čudu i utisnuti simbol komete na svoje čepove kao simbol blagostanja. Kometa ostaje legenda Veuvea Clicquota i govori o iznimnoj sudbini i prosperitetu. Ovo poklon pakiranje, posvećeno je upravo navedenoj čudesnoj kometi koja je postala i jedan od simbola ove šampanjske kuće. 

Predivne zlatno žute boje i ugodnog mirisa na bijelo i žuto voća, potom na vaniliju i brioše. U ustima svjež i snažan, s notama kruške i citrusa. Iznimno vinskog završetka, s prepoznatljivim, jasnim voćnim notama i nešto badema.

Osvojene nagrade:  Wine Enthusiast, 2014: 90/100 bodova, Bettane & Desseauve, 2014: 15,5/20 bodova, Wine Spectator, 2014: 91/100 bodova.