Veuve Clicquot Brut Tape

Champagne, Francuska

Cijena: 397,50 kn
  • Idealan kao aperitiv i savršen uz jela od lososa, kavijar ili riblji tartar.

  • 8-10 °C


Nova limitirana serija Veuve Clicquot Brut šampanjaca sa retro chic dizajnom. Dizajn svake poklon kutije je različit, te je prilikom narudžbe potrebno specificirati željeni dizajn poklon kutije. 

Još od 1772. godine, kada je i osnovana, šampanjska kuća Veuve Clicquot živi prema svome motu - samo najbolja kvaliteta.
Prepoznatljiva žuta etiketa, simbol je ove šampanjske kuće i njenog umijeća „blendanja“ ili miješanja različitih sorata kako bi se dobilo što kvalitetnije bazno vino. Stil Veuve Clicquot šampanjca definira savršena ravnoteža snage, aromatskog intenziteta, svježine i nježnosti. Dominantni udio crnog pinota daje mu strukturu, manji udio pinot meuniera  lijepo ga zaokružuje, dok mu udio chardonnaya pridodaje eleganciju i profinjenost.  Za izradu se koristi grožđe s od 50 do 60 različitih položaja, od toga 50 do 55% crnog pinota, 15 do 20% pinot meuniera i 28 do 33% chardonnaya.  Kako bi se iz godinu u godinu postigla postojanost koja žutu etiketu čini prepoznatljivom, majstor podrumar ima na raspolaganju i neprocjenjivu rezervu vina iz podruma (koja se onda dodaju u omjeru od 30 do 45%).

Stvorena 1877, prije 140 godina, legendarna žuta etiketa – danas najprepoznatljivija boja u regiji Champagne – nastavlja i dalje predstavljati nasljeđe kuće i njenu odvažnost.

Predivne zlatno žute boje i ugodnog mirisa na bijelo i žuto voća, potom na vaniliju i brioše. U ustima svjež i snažan, s notama kruške i citrusa. Iznimno vinskog završetka, s prepoznatljivim, jasnim voćnim notama i nešto badema.

Osvojene nagrade:  Wine Enthusiast, 2014: 90/100 bodova, Bettane & Desseauve, 2014: 15,5/20 bodova, Wine Spectator, 2014: 91/100 bodova.