Glenmorangie The Original Giraffe Tin

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cijena: 338,50 kn


Žirafa je već dugo omiljeni simbol ove destilerije iz regije Highland, poznate po najvišim bakrenim kotlovima u Škotskoj. Zahvaljujući visokim vratovima kotlova (iste visine kao i vrat odraslog mužjaka žirafe), Glenmorangie whisky su mekši, s više 'prostora' za okus i miris. U želji da pomogne zaštiti žirafa, Glenmorangie je sklopio globalnu suradnju sa Zakladom za očuvanje žirafa i Kraljevskim zoološkim društvom Škotske. Rijetki su svjesni ozbiljnih prijetnji s kojima se žirafe suočavaju u divljini. Putem ove suradnje, Glenmorangie je odlučio doprinijeti zaštiti ovih veličanstvenih životinja kako bi se osigurao njihov opstanak i budućnost.

Glenmorangie The Original Giraffe Pack je limitirana serija Glenmorangie viskija, koja dolazi u posebnoj poklon kutiji s uzorkom žirafe.

Škotski single malt viski iz regije Highland, hvaljen i cijenjen od poznavalaca širom svijeta, koji se proizvodi još od 1843. godine. Glenmorangie je kao proizvođač viskija poznat kao znalac za odležavanje u drvetu. Kod odležavanja viskija koriste se ex- bourbon bačve, nakon čega viski odležava u bivšim vinskim bačvama, čime dobiva dodatne arome i kompleksnost. Glenmorangie viski idealni su za sve one koji započinju svoje putovanje u svijet single malt viskija, kao i za prave znalce, koji žele uživati u njegovoj vrhunskoj finoći i finoj složenosti.

Glenmorangie The Original 10 Years pravi je odraz elegantnog, cvjetnog viskija i temelj Glenmorangie asortimana. Ovaj single malt viski nastaje proizvodnjom nježnog destilata iz najviših škotskih bakrenih kotlova i zatim odležava još deset godina u bačvama od američkog hrasta. Nakon dozrijevanja u ex-bourbon bačvama iz Missourija, viski postiže savršenu ravnotežu između slatkoće i kompleksnosti. Rezultat je složen, elegantan i kremast viski, idealan za uživanje u svakom trenutku. Bogat aromama citrusa i zrele breskve, koje su omekšane aromom vanilije. U ustima bogatog cvjetno - voćnog okusa mandarine, breskve i jabuka s primjesama vanilije. Čistog i kremastog završetka s tragovima naranče.

Osvojene nagrade: IWSC 2016: Zlatna medalja, SFWSC 2016: Zlatna medalja.