Glenmorangie Quinta Ruban Giraffe Tin

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Privremeno nedostupno


Glenmorangie Quinta Ruban Giraffe Tin je limitirana serija Glenmorangie viskija, koja dolazi u posebnoj poklon kutiji s uzorkom žirafe. Glenmorangie destilerija je poznata po najvišim bakrenim kotlovima u Škotskoj, koji podsjećaju na vrat žirafe, stoga je žirafa postala i simbol destilerije.

Škotski single malt viski iz regije Highland, hvaljen i cijenjen od poznavaoca širom svijeta, koji se proizvodi još od 1843.godine. Glenmorangie je kao proizvođač viskija poznat kao znalac za odležavanje u drvu. Kod odležavanja koriste se ex-bourbon bačve, nakon čega viski odležava u bivšim vinskim bačvama, čime dobiva dodatne arome i kompleksnost. Glenmorangie viski su idealni za sve one koji započinju svoje putovanje u svijet single malt viskija, kao i za prave znalce, koji žele uživati u njihovoj finoći i složenosti.

Glenmorangie Quinta Ruban je bojom najtamniji i najintenzivniji viski iz serije extra – matured, koji je 10 godina odležavao u bačvama od američkog bijelog hrasta i zatim još četiri godine u posebno odabranim bačvama rubi porta iz tzv. Quintasa ili malih vinarija u Portugalu. Dozrijevanjem u navedenim bačvama, Glenmorangie Quinta Ruban se razvija u zamaman viski s kompleksnom ravnotežom između slatkih i nota i aroma prosušenog voća, s intrigantnim kontrastom lagano prepečenih i svježih nota. Nije hladno filtriran radi nadodavanja dodatnih aroma. Na nosu se javlja miris čokolade od mente, mandarine i seviljske naranče koji se stapa s mirisom sandalovine i oraha, prije pikantnog završetka po papru i muškatnom oraščiću. Okusi čokolade i oraha baršunasto obavijaju nepce, nakon čega se nadziru i okusi ruže i naranče. Dugog i gotovo svilenkastog završetka u kojem ponovno dominiraju čokolada od mente i tragovi naranče.

Nagrade: ISC 2017 – zlatna medalja, IWSC 2016 – zlatna medalja.