Moƫt & Chandon x Ambush

Champagne, Francuska

Cijena: 349,50 kn
  • Kao predjelo i kao desert. Savršen je uz sushi od Jakovljevih kapica ili tartar od tune, a može se poslužiti i uz svježe voćne salate koje nisu preslatke.

  • 8-10 Ā°C


Ā 

Limitirano izdanje MoĆ«t & Chandon ImpĆ©riala, nastalo kao suradnja s dizajnericom Yoon Ann, suosnivačicom i kreativnom direktoricom modne marke AMBUSH.Ā Ova suradnja je posebno značajna, jer je po prvi put u 152 godine legendarna bocaĀ  MoĆ«t & Chandon ImpĆ©riala redizajnirana. Dio prihoda od prodaje ove limitirane serije MoĆ«t & Chandon x AMBUSH Å”ampanjaca, donirat će se World Land Trustu, međunarodnoj organizaciji za zaÅ”titu Ā prirodnih staniÅ”ta, konkretno za očuvanje rezervata CanandĆ© u Å”umi ChocĆ³ u Ekvadoru, jednoj od najugroženijih tropskih Å”uma na planetu.

Živahan, bogat i primamljiv, MoĆ«t ImpĆ©rial je legendarni Å”ampanjac ove kuće. Ā 
Stvoren 1869.Ā utjelovljuje jedinstveniĀ  MoĆ«t & Chandon stil, karakterističan po intenzivnoj voćnosti i elegantnoj zrelosti. MoĆ«t & ChandonĀ ImpĆ©rialĀ Brut je harmoničan blend tri sorte grožđa: crnog pinota (30-40%), pinot meuniera (30-40%) i chardonnaya (20-30%), koje potječu s područja najvećih vinograda u regiji Champagne. Za izradu MoĆ«t & Chandona koristi se preko 100 vrsta, kako bi se iz godinu u godinu dobila kompleksnost i karakterističan stil MoĆ«t & Chandon Å”ampanjca.


Elegantne zlatne žute boje sa zelenim odsjajima, intenzivnog mirisa zelenih jabuka i citrusa, s primjesama bijelog cvijeća, te elegantnih zrelih nota brioÅ”a, žitarica i svježih oraÅ”astih plodova.
U ustima se javlja bogat okus kruÅ”ke, jabuke i breskve, živahne arome citrusa i ogrozda, koje skladno objedinjuju fini Å”ampanjski mjehurići.