Moët & Chandon Grand Vintage 2013 Gift Box

Champagne, Francuska

Privremeno nedostupno
  • Proizvođač: Moët & Chandon
  • Godina: 2013.
  • Alkohol: 12,5%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Prilikom sparivanja ovog šampanjca, poželjno je odabrati neko jelo s nešto prepečenih nota, kako bi sama svježina šampanjca došla do izražaja. Preporučujemo uz pečena pačja prsa s karameliziranim kruškama.

  • 10-12 °C


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca, idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom. S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje. 
Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage 2013 napravljen je od sljedećih omjera sorti: 41% chardonnaya, 38% crnog pinota i 21% pinot meuniera. Berba u 2013. je bila dosta kasno, tek u listopadu, tako da pravi izazov bilo postići zrelost grožđa i istovremeno sačuvati njegovu kvalitetu.

Moët Grand Vintage 2013 lijepe je zlatno žute boje sa sitnim postojanim mjehurićima. Odmah se razaznaje njegova zrelost, s notama pečenih kestena, orašastih plodova i meda. Nakon toga se razvijaju arome zrele jabuke i kruške, te suhog cvijeća. Na nepcu je energičan, čvrsto strukturiran, popraćen sa živahnom, a opet ugodnom svježinom, koja je obavijena s profinjenom, zrnastom teksturom. Završetak je naglašen i dug, s ugodnom trpkošću i notama grejpa.