Veuve Clicquot Vintage 2012 personalizirani putokaz

Champagne, Francuska

Cijena: 695,50 kn
  • Proizvođač: Veuve Clicquot
  • Godina: 2012.
  • Alkohol: 12%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Veuve Clicquot Vintage 2012 stvoren je kako bi poboljšao elegantnu i sofisticiranu gastronomiju. I s kopna i s mora, plemeniti regionalni proizvodi kao što su prepelice, teletina, rakovi ili čak jakobove kapice, savršeno će se kombinirati s ovim vinom.

  • 8-10 °C


Personalizirani Veuve Clicquot putokaz na kojeg je moguće napisati naziv bara, kluba ili naziv mjesta, grada, zemlje ili ulice (maksimani broj slova je 15).
Rok za izradu personaliziranog putokaza je 7 dana. Poklon pakiranje sadrži personaliranu kutiju Veuve Clicquot u obliku putokaza i šampanjac Veuve Clicquot Rich 0,75l. Prilikom narudžbe, molimo da u polje NAPOMENA navedete željeni tekst za personalizaciju.

Veuve Clicquot Vintage 2012 je nastao kao rezultat izvanredne berbe, usprkos dosta izazovnim vremenskim uvjetima tijekom godine. Kao i u svakom Veuve Clicquot šampanjcu, crni pinot dominira u blendu (51%), a novitet kod Vintagea 2012 je dodatak (11%) vina odležanog u velikim hrastovim bačvama, koji cijelom blendu daje snagu i još jači aromatski intenzitet.
Vintage 2012 karakterizira svjetlo žuta boja s nešto zlatnih odsjaja. Na nosu se javlja miris sočnih, zrelih marelica i nešto tostiranih nota, koje zatim ustupaju mjesto aromama smokvi, suhog voća, meda i moke koje vinu daju punoću. Dio vina koji je odležavao u drvu, pridodaje čitavom blendu nježne arome vanilije i muškatnog oraščića. Na nepcu se javljaju voćne arome tarta s mirabelle šljivama, kandiranih citrusa i note pečenih krušaka. Na kraju se uzdižu osvježavajuće note zelenih lješnjaka i badema. Struktura svakog vintage cuvéea  je zaobljena i puna, a Vintage 2012 karakterizira još i dodatna  živahnost na nepcu i profinjene note peciva.