Hennessy V.S.O.P Holidays by Julien Colombier

Cognac, Francuska

Cijena: 467,50 kn
  • Proizvođač: Hennessy
  • Alkohol: 40%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Izvrstan čisti s kockicom leda, ili u raznim koktelima, naročito u onim s dodatkom citrusa i đumbira.  Zahvaljujući svojoj izuzetnoj skladnosti, Hennessy V.S.O.P Privilège može se spariti i uz razna jela poput jakobljevih kapica s prženim bademima i rižom ili tartom od kruške s kremom od vanilije i cimeta.


Hennessy V.S.O.P Holidays limitirano je blagdansko poklon izdanje za kraj 2021. godine. Uključuje poklon kutiju, Hennessy V.S.O.P ukrašen posebnom etiketom i set od 4 podmetača, koji su osmišljeni u suradnji s francuskim umjetnikom Julienom Colombierom.

Tijekom svoje dugogodišnje povijesti, stare preko 250 godina, kuća Hennessy iz svog sjedišta u francuskoj regiji Cognac, ponosno njeguje svoje iznimno nasljeđe utemeljeno na pustolovinama, novim otkrićima i razvoju onog najboljeg što čovjek i priroda mogu ponuditi.  Hennessyjeva dugovječnost i globalni uspjeh odražavaju vrijednosti koje ova kuća njeguje od samog početka:  prenošenje svojeg znanja, stalna potraga za inovacijama i neprekidna predanost za stvaranje nečeg novog i jedinstvenog, uz konstantno njegovanje svog nasljeđa i održivi razvoj. Danas su ove vrijednosti temelji ove kuće u sastavu LVMH grupe, koja proizvodi neke od najpoznatijih i najprestižnijih konjaka na svijetu.

Hennessy V.S.O.P Privilège (Very Special Old Pale) nastao je još davne 1818. godine za princa od Walesa, kasnije kralja Georga IV.
Predivna, bistra boja mahagonija i izuzetna postojanost, ravnoteža i snaga, zaštiti su znak ovog konjaka. Arome slatkih začine isprepliću se sa suptilnim notama vanilije i duhana, uz note drveta i tosta, koje su pridodane s njegovim dugim i postojanim dozrijevanjem u bačvama. Na nepcu  harmoničan i vrlo skladan, sa suptilnim notama smeđeg šećera, kandiranog voća i slatkih začina koje mu daju dodatnu kompleksnost. Punog tijela, savršeno zaobljen i dobro uravnotežen, napravljen od preko 60 komponenti (eaux-de-vie) starosti od 5 do 15 godina.