Glenmorangie Milsean

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cijena: 638,50 kn 84,74 €

Cijena: 912,14 kn/L (121,06 €/L)

  • Ako volite whisky i ako volite slatko, ovo će biti prava kombinacija za vas.


Milsean (“meel-shawn”) dolazi Iz škotskog gaelskog jezika a znači “slatke stvari”. Ovo je single malt whisky, pun intenzivnih okusa kandiranog voća i ukusne, slasne slatkoće.

Proizveden od baznog whiskyja dozrijevanog u ex-bourbon bačvama, završetak je odrađen u bačvama crnog portugalskog vina koje su prije korištenja ponovno tostirane. Taj postupak karamelizirao je šećer iz vina zaostao u bačvama, koji je zatim obogatio ovaj whisky izraženim slatkim aromama.

Prirodne boje rumene naranče, na nosu se osjeti slatkoća i začini, uz naznake šećerne trske, zrelog i sušenog voća, korice i šerbeta citrusa te čokoladnog fudgea. Uz mnoštvo slatkih, mirisnih aroma osjećat ćete se kao da ste ušli u dućan sa slatkišima. Okus jako dobro prati miris, pa se na nosu osjete vanilija, maslac, bomboni, tropsko voće, uz naznake kakaa, kandirane korice limuna i naranče te začina za kolače. U pozadini se osjeti đumbir, smeđi šećer i slatki duhan. U ustima je topao, mek i sladak uz puno tijelo i dugi, slatki završetak.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn