Akcija

Rosé Discovery Set

Provence, Francuska

Cijena: 140,43 156,00 €
  • Kao aperitiv ili uz laganija riblja i mesna jela. 

  • 8-10 °C


Set koji sadri tri razkičite etikete nekih od najboljih provansalskih rose vina Caves d’Esclans vinarije. 

Set sadrži: 
2 x The Pale 0,75l
2 x Whispering Angel 0,75l
2 x Rock Angel 0,75l

Idelan set za sve ljubitelje rose vina i za uživanje u toplim ljetnim danima. 

Grožđe za The Pale dolazi s najboljih terroara Var regije s juga Francuske. Berba se odvija tijekom noći kako bi se spriječili oksidacijski procesi i sačuvale optimalne arome. Nakon nježnog prešanja, slijedi odležavanje na talogu u inox tankovima. Rezultat je elegantna, kremastija struktura vina. Uz neizostavno crveno voće, osjete se i svježe jabuke, breskve, žute dinje i pomelo. Srednjeg je tijela, izraženih kiselina i voćnog, laganog okusa. Suh, ali vrlo sočan rose.

Whispering Angel je jedan od najpoznatijih provansalskih rosea, očaravajućeg imena koje kao da šapuće da ga se kuša. Blijedo roza boje, suptilan i nježan, bogatog profila okusa, izrazito suh i s glatkim završetkom. Napravljen od najkvalitetnijeg grožđa iz regije Côtes de Provence, kao kupaža grenachea, cinsaulta i vermentina. Nježnih aroma jagoda, grejpa i breskve. Na nepcu se uz voćnost javlja i doza mineralnosti. 

Rock Angel je profinjeni suhi rosé napravljen od grenachea, cinsaulta i vermentina. Proizvodi se samo od najkvalitetnijeg grožđa u regiji Côtes de Provence, koje onda djelomično fermentira u velikim hrastovim bačvama.
Osmišljen ne samo kao aperitivno vino, već ozbiljno vino za sljubljivanje s visokom kuhinjom.
Blijedo ružičaste boje, s izraženim aromama crvenog bobičastog voća i s notama nektarine i citrusa.