Dom Pérignon Blanc 2013 Gift Box

Cijena: 265,20

Cijena: 353,60 €/L

  • Proizvođač: Dom Pérignon
  • Godina: 2013.
  • Alkohol: 12,5%%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Preporučujemo uz blage i meke sireve i sušene marelice, a odlično se sljubljuje i s lososom na žaru uz crnu rižu i šareni papar.

  • 8-10 °C


Nakon burne, ali izvrsne 2012. godine, 2013. nastavila je u istom tonu. Obilježena ekstremima, kašnjenjem u životnom ciklusu loze, ipak se izrodila u više nego uspješnu sezonu. Kreatori Dom Perignona ne ustručavaju se suočiti sa svim izazovima koje pred njih stavlja priroda. Oni prirodu ne nastoje obuzdati, nego raditi s njom, prilagoditi joj se i oko nje stvarati svoje vizije. Svoje zamisli provode u djelo svojom ekspertizom i iskustvom, a potpomognuti djelovanjem vremena. 
Rezultat je Dom Perignon 2013. koji zorno prikazuje komplementarnost prirode, ljudskog rada i vremena, uzimajući u obzir sve njihove sličnosti i razlike. Već samo grožđe dalo je naslutiti kakva je bila ta godina, obilježena velikim kišama, ali i velikim vrućinama –  suprotna, ali i uravnotežena. Bobe su već na okus odavale pravu ravnotežu kiselina i punoće okusa. Predivno platno za Chef de Cavea Dom Perignona. Nakon gotovo 10 godina odležavanja, njegov umjetnički rad isklesan vremenom, pokazuje harmoničnost, kreativnost i međusobno poštivanje svi sudionika-stvaratelja. 

Dom Perignon 2013 već na nosu odaje eleganciju i slojevitost boja aroma. Nježno zelena boja eukaliptusa, mente i vetivera. Žuto narančasta Mirabelle šljive, marelica i cvijeta naranče. Topla smeđa papra, kardamoma i sladića. Sve je prožeto srebrnkastom slanoćom i tostiranim nijansama. U ustima je elegantno jednostavan i precizan. Početak je, moglo bi se reći, eteričan, a zatim se svilenkasto razlaže po usnoj šupljini pokazujući svu svoju raskoš. Završetkom dominira slanost i slasnost koja nas ostavlja s dubokim osjećajem dosljednosti. Svježina i punoća zadržane su, naravno, u optimalnoj ravnoteži.

Ne preostaje Vam ništa drugo nego prepustiti se i dopustiti da Vas novi Dom Perignon odvede u delikatan, ali moćan svijet elegancije i harmonije.