Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2012

Champagne, Francuska

Cijena: 549,50 kn
  • Proizvođač: Moët & Chandon
  • Godina: 2012.
  • Alkohol: 12.5%
  • Zapremnina: 0,75L
  • 10-12 °C


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca, idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom. S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje. 

Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage Rosé 2012  napravljen je od sljedećih sorti: 42% crnog pinota, 35% chardonnaya i 23% pinot meuniera. Vino je napravljeno većinom od crnih sorti, naročito pinot meuniera, dok je ovaj put chardonnay ostao malo u drugom planu.

Koraljno roza boje s narančastim nijansama i finim, postojanim perlanjem, Moët Grand Vintage Rosé 2012 karakteriziraju osvježavajuće note crvenog grejpa i naranče, koje onda lagano prelaze u note trešnje, šumske jagode i rabarbare. Početna lagana i svilenkasta tekstura, kasnije prelazi u lagano trpak završetak s notama šljiva.
Moët Grand Vintage Rosé 2012 podsjeća na prelazak iz proljeća u ljeto, sa svojom svilenkastom strukturom, koja je popraćena svježinom i skladnošću.