Trapan Nigra Virgo Revolution
Istra i Kvarner, Hrvatska
hobotnica pod pekom, rižoto sa crvenim radićem i gorgonzolom, roštilj, tjestenina sa kobasicama (pljukanci), patka, ombolo na žaru, zreli sirevi...
- 17-20 °C
Rubinsko crvena puna i intenzivna boja koja naginje ljubičastoj. Blagi i ugodni miris šumskog voća (višnja), kava, dosta začina (crni papar). Tanini su meki, zreli i umjereni. U ustima punoća, začini. Dugi i mekani finiš.
Vinifikacija: Pažljivo muljanje grožđa, maceracija 15-20 dana, po sortama, fermentacija u kontroliranim uvjetima, temperatura 22-24 C. Nakon alkoholne fermentacije,malolaktična fermentacija (MLF) u drvu.
Dozrijevanje: 50% barrique bačve od francuskog hrasta i 50% velike drvene posude. Odležavanje 30-90 dana u bocama. Punjeno nefiltrirano, moguća pojava taloga vinskog podrijetla.