Moët & Chandon Grand Vintage 2012 Gift Box

Champagne, Francuska

Privremeno nedostupno
  • Proizvođač: Moët & Chandon
  • Godina: 2012.
  • Alkohol: 12.5%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Moët Grand Vintage 2012 je po svome stilu namijenjen za sparivanje uz nešto bogatija jela. Preporučujemo ga uz slanu pileću terinu s povrćem, ražu s umakom od kapara ili romba s breskvom i umakom od maslaca.

  • 10-12 °C


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca, idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom. S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje.

Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage 2012 napravljen je od sljedećih omjera sorti: 41% chardonnaya, 33% crnog pinota i 26% pinot meuniera.

Svijetlo žute boje, sa zelenim odsjajima i finim, postojanim mjehurićima. Na nosu se najprije javlja  miris bijelog cvijeća, zatim note slatke pogače i svježih oraha, lješnjaka i prepečenog kruha. Slijede note svježeg, tek dozrelog voća poput kruške, breskve i nektarine. U ustima vrlo skladan i nježan, gdje početna slatkoća postepeno ustupa mjesto nešto kiselijoj strukturi, s notama crvenog grejpa.