Glenmorangie The Original 10 Years mini

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cijena: 30,50 kn


Škotski single malt viski iz regije Highland, hvaljen i cijenjen od poznavalaca širom svijeta, koji se proizvodi još od 1843. godine.

Glenmorangie The Original 10 Years pravi je odraz elegantnog, cvjetnog viskija i temelj Glenmorangie asortimana. Ovaj single malt viski nastaje proizvodnjom nježnog destilata iz najviših škotskih bakrenih kotlova koji zatim odležava još deset godina u bačvama od američkog hrasta. Nakon sazrijevanja u ex-bourbon bačvama iz Missourija, viski postiže savršenu ravnotežu između slatkoće i kompleksnosti. Rezultat je složen, elegantan i kremast viski, idealan za uživanje u svakom trenutku.

Glenmorangie je kao proizvođač viskija poznat kao znalac za odležavanje u drvetu. Kod odležavanja viskija koriste se ex- bourbon bačve, nakon čega viski odležava u bivšim vinskim bačvama, čime dobiva dodatne arome i kompleksnost.
Glenmorangie The Original 10 Years Old idealan je za sve koji započinju svoje putovanje u svijet single malt viskija kao i za one prave znalce, koji žele uživati u njegovoj vrhunskoj finoći i finoj složenosti.

Bogat aromama citrusa i zrele breskve, koje su omekšane aromom vanilije. U ustima bogatog cvjetno - voćnog okusa mandarine, breskve i jabuka s primjesama vanilije. Čistog i kremastog završetka s tragovima naranče.

Osvojene nagrade: IWSC 2016: Zlatna medalja, SFWSC 2016: Zlatna medalja.