WORLD MALBEC DAY

14.04.2021

WORLD MALBEC DAY

Malbec World Day održava se 17. travnja kako bi se obilježio dan kada je argentinski predsjednik Domingo Faustino Sarmiento službeno započeo misiju preobrazbe argentinske vinske industrije. Toga dana, davne 1853. godine, zadužio je Michela Aiméa Pougeta, francuskog stručnjaka za tlo, da donese nove sorte vinove loze. U njegovu izboru, uz ostale, bio je i malbec te je upravo tako sve i počelo.

Pouget je nastavio eksperimentirati s prilagodbom francuskih sorti  raznim podnebljima Argentine. Tako se malbec, koji se brzo prilagodio različitim zemljopisnim područjima razvio čak i bolje nego u izvornoj zemlji Francuskoj te je tijekom mnogo vremena, truda i napornog rada, malbec postao najpoznatija argentinska sorta.

World Malbec Day prvi put održan je 17. travnja 2011. godine i od tada se svake godine slavi diljem svijeta upravo taj dan uz mnoštvo raznolikih gastro događaja.

Posjetite nas u MIVA Galerija vinotekama u Ulici grada Vukovara 56a i Ulici Nikole Tesle 11, jer povodom SVJETSKOG DANA MALBEC vina pripremili smo posebnu ponudu za Vas!

Saznajte više na: https://bit.ly/3adjCeS