Uvjeti kupnje

Cijene
Cijene navedene na webu su maloprodajne, sa uključenim PDV-om i povratnom naknadom 0,07 EUR.

Dostava
Vršimo dostavu na području čitave Republike Hrvatske. Rok isporuke je najviše sedam radnih dana po primitku uplate, a u većini slučajeva i unutar 24 sata. Dostava je besplatna za narudžbe veće od 100 EUR. Za narudžbe manje od 100 EUR, cijena dostave iznosi 5,97 EUR (pdv uključen). Navedena cijena odnosi se na jedan karton vina, odnosno 6 boca. Za područje grada Zagreba, dostava je u roku od 2 radna dana. Dostavu vršimo radnim danom najkasnije do 16 sati, a moguće su dostave i subotom do 13 sati.

Od nedavno dostavljamo i u zemlje Europske Unije, trošak dostave u pojedine zemlje možete platiti na ovom linku ili nas kontaktirajte ako vaše zemlje nema na popisu.

Plaćanje
Platiti je moguće na sljedeće načine:

  • jednokratno kreditnim karticama (Visa, American Express, Diners, Mastercard, Maestro, Discover, DinaCard) direktno putem našeg web shopa. Uslugu plaćanja kreditnim karticama osigurava WSPay te je sigurnost Vaših podataka zajamčena.
  • e-bankingom
  • općom uplatnicom ili virmanom

Dobna ograničenja
Zabranjena je prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina. Svaki kupac dužan je na upit dostavljača predočiti dokument kojim dokazuje svoju punoljetnost.

Jednostrani raskid ugovora

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena;
  • ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, a bila je otpečaćena nakon dostave;
  • ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;
  • ako je predmet ugovora proizvod ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;
  • ako je predmet ugovora proizvod koja je izrađen po specifikaciji Kupca ili koji je jasno prilagođen Kupcu;
  • ako je predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja;
  • ako je prilikom utvrđivanja neispravnosti proizvoda konzumirano više od pola proizvoda.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Miva d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Miva d.o.o., Ulica grada Vukovara 56a, 10 000, Zagreb) ili elektroničkom poštom na info@miva.com.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji se nalazi OVDJE, korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Miva d.o.o. bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Miva d.o.o., odnosno info@miva.com.hr zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat sredstava bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Miva d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu je roba vraćena.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Miva d.o.o., Ulica grada Vukovara 56a, 10 000, Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Mivi d.o.o., odnosno info@miva.com.hr-u, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385989025581 ili se javi na info@miva.com.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju korisnik će biti obaviješten o iznosu za koji će povrat biti umanjen.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Mivi d.o.o. iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Mivu d.o.o. o jednostranom raskidu Ugovora.

 

LINK ZA OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.

Povrat sredstava
Ukoliko se slučajno dogodi da robu koju ste platili iz nekog razloga trenutno nemamo na lageru, izvršit ćemo povrat sredstava u roku 24 sata. Po potrebi ćemo Vas i kontaktirati da li želite da se ostatak narudžbe šalje. Mi ćemo nastojati dnevno ažurirati ponudu tako da ukoliko nečega nema to bude blokirano za narudžbu kako bi mogućnost propusta bila minimalna.

Moguće su greške u sustavu navođenja cijena. U tom slučaju prodavatelj nije dužan isporučiti navedene proizvode po cijeni proizvoda toliko niskoj da kupac zna ili je morao znati da je riječ o pogrešci, a ne o realnoj cijeni proizvoda.

Slike artikla su simbolične i godište na etiketi artikla može se razlikovati od godišta koje je trenutačno dostupno i koje je navedeno u specifikaciji proizvoda.

Izjava o privatnosti
Miva d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Miva d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prigovori potrošača
Sve eventualne prigovore molimo uputite pismenim putem te ćemo na iste u najkraćem mogućem roku odgovoriti. Adresa je: Miva d.o.o., Ulica grada Vukovara 56a, 10000 Zagreb.

Također vas molimo da robu pregledate prilikom preuzimanja jer naknadne reklamacije nećemo moći uvažiti.

Za sva dodatna pitanja budite slobodni kontaktirati nas.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn