Događanja

19.06.2020

Uključite se u razgovor uživo s Maximilian Riedelom, Frankom Kozlovićem i Tomislavom Tuđenom o čaši Riedel Malvazija Istriana

 

Riedel je najpoznatiji proizvođač vinskih čaša u svijetu. Radi se o tvornici s tradicijom dužom od 260 godina, a trenutno joj je na čelu Maximilian Riedel, predstavnik 11. generacije obitelji.

 Ono što ih čini najboljima i najpoznatijima u ovoj branši je činjenica da su prvi otkrili da oblik čaše utječe na okus vina kojeg iz nje pijemo. Tako da danas u svom portfoliu imaju specijalizirane čaše za sve najpoznatije vinske sorte kao što su riesling, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir.

 Velika nam je čast da je u to društvo ušla i jedna hrvatska sorta,  malvazija istarska, a za koju je Riedel kreirao čašu 2013. godine. Nju je na, tada jubilarnoj, 20. Vinistri predstavio tadašnji prvi čovjek firme, Georg Riedel, Maximilanov otac. Iako se to tada činilo neizvedivo, projekt je ostvaren zahvaljujući firmi Miva d.o.o., uvozniku Riedela te nekolicini istarskih vinara koji su ga podržali od samih početaka.

 U doba situacije koja nas je zadesila posljednjih nekoliko mjeseci, Maximilian Riedel pokrenuo je zanimljiv projekt na Instagramu. Jednom tjedno ima razgovore uživo s ponajvećim imenima iz svijeta vina. Sugovornici su mu dosad, između ostalih, bili i Olivier Krug, cellar  master Dom Perignona Vincent Chaperon, obitelji Gaja i Frescobaldi,  Veronique Drouhin.

 I ovdje je Hrvatska našla svoje mjesto tako da nas sljedeći tjedan očekuje Instagram razgovor uživo između Maximiliana Riedela, ponajboljeg hrvatskog vinara Franka Kozlovića i  Tomislava Tuđena, izvršnog direktora Mive i koordinatora projekta čaše za malvaziju.

 Kako je čaša nastala, tko je sve sudjelovao te kako je na kraju od  nečega što je bio lokalni projekt završila u cijelom svijetu, saznajte u srijedu, 24.6. u 18 sati na Instagram kanalima  @riedel_official i @mivagalerijavina.

04.05.2020

MIVA online vinska radionica/degustacija - Epizoda 5

Velika prilika za sve ljubitelje „mjehurića“ da nauče više o najpoznatijem šampanjcu na svijetu!

MIVA galerija vina sada već tradicionalno četvrtkom održava online vinske radionice i degustacije, a ovaj put za Vas su pripremili nešto drugačiju radionicu i posebnog gosta.

Naime, radi se o Moët & Chandon online radionici i degustaciji,
u četvrtak 7. svibnja u 20.00 sati, kojom će Vas provesti Moët Hennessy brand ambassador, gospodin Ted Lelekas. Uistinu veliki znalac Ted Lelekas je zadužen za edukaciju i vođene degustacije cijelog portfolia Moët  Hennessy grupe u više od 15 zemalja. Član je Upravnog odbora Međunarodne federacije novinara u svijetu vina i žestokog pića te redovito ima i ulogu suca u mnogim prestižnim međunarodnim natjecanjima iz svijeta vina i žestokog pića.
Ted Lelekas proputovao je veliki dio Hrvatske i  kako kaže, uvijek nam se rado vraća, a MIVA galerija vina s veseljem najavljuje ovu veliku priliku za sve ljubitelje „mjehurića“ da nauče više o najpoznatijem šampanjcu na svijetu.

Prilikom kupnje bilo kojeg artikla Moët & Chandon putem MIVA webshopa ili u MIVA vinotekama, ostvarujete pravo sudjelovanja u ovoj šampanjskoj online radionici.

*ZOOM link radionice primit ćete putem maila, nakon kupnje artikla Moët & Chandon.
*Radionica će biti vođena na engleskom jeziku.

Za više informacija slobodno se obratite!
MIVA galerija vina
Ulica Nikole Tesle 11, Zagreb, Tel: 01 4824 392
Ulica grada Vukovara 56 a, Zagreb Tel: 01 6156 760
www.miva.com.hr

28.04.2020

MIVA online vinska radionica/degustacija - Epizoda 4

I ovaj četvrtak MIVA galerija vina nastavlja s edukativnim online radionicama na Facebook profilu!

Ovaj put koncept je malo promijenjen, neće unaprijed  biti objavljeno koja vina će se kušati. Mali „hint“ je da su to Najbolji vinogradarski položaji Hrvatske. A kad je položaj najbolji, onda su i vina takva.

MIVA galerija vina opet nudi mogućnost kupnje paketa vina koja će se prezentirati na radionici tako da osim same teorije možete sudjelovati i u praktičnom dijelu. Morat ćete biti hrabri i odlučiti kupiti nešto iako ni ne znate što kupujete, ali vjerujemo da ćete biti ugodno iznenađeni. Paket od 4 vina u ovoj akciji košta 430 kn, dok je puna cijena tih vina inače oko 500 kn. Osim što su s najboljih položaja, MIVA otkriva i da se među vinima krije premijera nove berbe jednog kultnog hrvatskog vina. Budite među prvima koji će ga kušati! Svoj paket možete kupiti na ovom linku

Također, promijenjen je malo i koncept nagradne igre koja se organizira na svakoj radionici. Ovaj puta nagrade će se dijeliti putem Instagram profila MIVA galerija vina.

Postaviti će se pitanje, a odgovor na to pitanje saznat ćete tokom radionice. Najbrže odgovore (odgovara se na Instagram profilu MIVA) nagrađuje se s po jednom bocom vina i to onog vina na koje se pitanje odnosilo.

Važno je napomenuti da za gledanje radionice ne morate imati svoj Facebook profil obzirom da je MIVA Facebook profil javan, tj. svatko ima pristup njegovom sadržaju. Za sudjelovanje u nagradnoj igri, ipak morate imati Instagram profil jer drugačije nećete moći odgovarati na pitanja.

Veselimo se novom druženju, četvrtak 30.4. u 20:00, Facebook MIVA Galerija vina!