Galliano


Galliano savršeno prezentira sve što sjajno u Italiji. Ljubav prema autentičnom, zajedno s maštom i talentom. Vjeru u činjenje stvari na pravi način, bez korištenja prečaca. Poštovanje baštine i tradicije, ali i prihvaćanje budućnosti raširenih ruku. Živahnost, osmijeh - "un sorriso" - i ljubav prema životu, Galliano je "Spirito Italiano".

Arturo Vaccari nazvao je svoju kreaciju po  talijanskom junaku Giuseppeu Gallianu. Uoči Božića 1895., tijekom talijanske kampanje 1887. - 1896. u Abesiniji, proveo je 44 dana držeći tvrđavu Enda Jesus protiv abesinske vojske od 80.000 vojnika. Imao je malu vojsku od svega 2000 izdržljivih vojnika. Za svoje je zasluge odmah primio unapređenje u potpukovnika, kraljevu srebrnu medalju i trajno nasljeđe imena u nazivu brenda najistaknutijeg talijanskog likera.

Kao i mnogi  drugi junaci, i on je ubrzo nakon bitke poginuo. Na vrhuncu Gallianovove slave, sin uspješnog trgovca vinom i alkoholnim pićima, radio je na stvaranju vlastite ostavštine u zapadno talijanskom gradu Livorno. Primijetivši prazninu na tržištu za počast palim herojima, Arturo Vaccari je 1896. godine krenuo u izradu novog likera u vlastitoj destileriji. Namjeravao je stvoriti liker s vlastitim okusom, a legenda kaže da se temelji njegov recept na domaćem likeru koji je Galliano uvijek nosio u bitku.Lucas Bols N.V.

Paulus Poterstraat 14

1071 CZ Amsterdam

Nizozemska

https://www.galliano.com/