Borgo Conventi


Borgo Conventi svoje ime duguje jednoj staroj legendi. Povijesni zapisi govore o tome kako je u 17.st. grof Strassoldo, poznatiji kao “il Rizzardo” darovao zemljište fratru, na kojem su zatim dominikanci izgradili prvi samostan na području Farre d’Isonzo, s ciljem proizvodnje elegantnih vina u skladu s prirodom i poviješću ove regije.

Danas je Borgo Conventi u vlasništvu obitelji Folonari, koja nastavlja tu tradiciju,  a od 2019. je vinarija postala dio grupacije Villa Sandi.

Borgo Conventi trenutačno posjeduje 20 hektara vinograda na području Collio DOC i 10 hektara vinograda na području Isonzo DOC. Područje Collio DOC prostire se na brežuljcima oko Gorizije, a karakteristično je po terasastim vinogradima i tlu bogatom s laporom i vapnencem. Tu se uzgajaju pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc, ribolla gialla i merlot koja daju kompleksna i aromatična vina. Područje Isonzo DOC smjestilo se u ravničarskom dijelu uz rijeku Isonzo (slov. Soča), koja obogaćuje tlo sa sedimentima i mineralima. Tu se uzgajaju pinot grigio, chardonnay, sauvignon, refosco dal penducolo rosso, merlot i cabernet franc koji daju izvrsna mlada i svježa vina.

Podrum vinarije Borgo Conventi detaljno je obnovljen 1990. godine. Danas vinarija proizvodi oko 300.000 boca vina godišnje.Tenuta Borgo Conventi S.R.L.

Strada della Colombara, 13

34072 - Farra d’Isonzo (GO)

Italija

https://www.borgoconventi.it/en/


Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn