Volcan


Volcan de mi Terra prvi je brend tekile u Louis Vuitton Möet Hennessy grupaciji. Destilerija je smještena u Jaliscu, gdje je prije 200.000 godina vulkan Tequila eruptirao,  oblikovao teren i stvorio plodno tlo na kojem se i dan danas uzgaja plava agava.

Vocan de mi Tierra puno je više od same tekile. To je proizvod jedinstvenog profila, bogatih mirisa i okusa agave. Posebnost Volcan tekile je i u tome da se kod proizvodnje kombiniraju brdska i nizinska agava, svaka sa svojim specifičnim okusima i notama, čime se postiže složenost i intenzitet koji se osjećaju sa svakim gutljajem.

U Volcanu se stapaju prošlost i budućnost, tradicija i inovativnost. U proizvodnji se i dalje koriste neke tradicionalne metode poput tahona kotača od vulkanskog kamena  (prilikom drobljenja i odvajanja soka agave od vlakana), ali i neke inovacije, poput kvasaca od šampanjca ili ruma kod fermentacije (kako bi se još dodatno istaknuli svi okusi i arome) ili upotrebe bakrenih kotlova (kako bi se dobila što mekša i zaobljenija tekila).Volcan de Mi Tierra Distillery

Prolongacion Medina Ascencio No. 567 C.P. 45368

Huaxtla Municipio el Arenal, Jalisco

Mexico

https://www.volcan.com