Armand de Brignac


Armand de Brignac cuvée šampanjce proizvodi 13. generacija obitelji Cattier. a odnedavno su postali dio Moët Hennessy portfolija.

Cattieri posjeduju obiteljske vinograde u selu Rilly-la-Montagne u Montagne de Reimsu. koje obrađuju više od 250 godina. Njihova vizija bila je stvoriti pjenušac izuzetne kvalitete, koji će predstavljati samo ono najbolje iz regije. Svaki korak u stvaranju šampanjca Armand de Brignac – od berbe do trenutka kada boce napuste podrume, vodi tim od 18 osoba, s fokusom na svaki detalj kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Za njihovu proizvodnju koristi se samo najbolje grožđe odabrano iz najznačajnijih sela regije Champagne, uključujući Avize, Verzenay, Bouzy, Rilly la Montagne, Chigny-les-Roses i Ludes.

Jedinstvenost Armand de Brignac šampanjca je da uvijek nastaje kao cuvée tri različite berbe, čime se postiže veća kompleksnost, bogatstvo okusa i aroma u usporedbi s vintage šampanjcima.

Nakon proizvodnje šampanjci odležavaju još  godinu dana u novim bačvama od francuskog hrasta, čime osim na složenosti, dobivaju i dodatne note prepečenosti i vanilije.

Kultne boce Armand de Brignaca ukrašene su jedinstvenim metalnim premazom, na koje se onda ručno lijepe etikete od kositra i karakteristični simbol pikova asa.Armand de Brignac/Champagne Cattier

6/11 Rue Dom Perignon - BP 15

51500 Chigny Les Roses

Francuska

https://armanddebrignac.com/