
Movia Veliko Rdeče
Goriška Brda, Slovenija
Cijena: 80,09 €/L
Uz marinirano crveno meso, na zraku dozrijevane odreske, juneći carpaccio i sl.
- 16 °C
Malo tko danas može još uvijek misliti da se Movia bavi proizvodnjom uobičajenih vina. Ništa u vezi Velikog Rdečeg (crvenog na slovenskom) nije uobičajeno. Atpični blend gdje se spajaju Bordeaux i Burgundija s nešto dužim kontaktom s kožicama, s odrađene dvije fermentacije, premda je vino mirno i nema visoke alkohole i, da stvar bude čudnija, zajednička fermentacija koju g. Krstančič radi u nastojanju bešavnog spajanja aroma sve tri sorte. Merlot, cabernet i pinot crni potom odležavaju dugo u drvenim bačvama, do 6 godina i pola godine u staklu prije izlaska. U nastojanu da se arome prošire u svim neočekivanim smjerovima, elegancija, kompleksnost, slojevitost. Voće, dim, slatki začini, pikantni začini, mentol, katran, duhan. Znatno drugačije vino.