Belvedere Cutting Board VAP

Poljska

Cijena: 48,80

Cijena: 69,71 €/L

  • Proizvođač: Belvedere
  • Alkohol: 40%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Izvrsna čista ili u raznim koktelima - sa svježim i kvalitetnim dodacima, a dobro se slaže i uz razna  jela od dimljene ribe (poput skuše i lososa), uz kavijar, ali i neka kineska jela poput dim suma.


Limitirano izdanje Belvedere vodke s drvenom Belvedere daskicom za rezanje. 

Belvedere vodka je vodka napravljena u skladu s prirodom – samo od najčišće poljske raži i pročišćene vode uz korištenje postupka destilacije izravnom vatrom. Ne sadrži nikakve dodatne aditive, ne sadrži gluten, ima košer certifikat, te je proizvedena u skladu sa svim zakonima proizvodnje originalne poljske vodke, koji nalažu da se ništa ne smije dodavati.

Proizvodi se u jednoj od najdugovječnijih poljskih destilerija koja proizvodi vodke još od 1910. godine. Belvedere destilatori  koriste šesto godina staru poljsku tradiciju kod proizvodnje ove craft vodke, posebnog okusa i karaktera. Poljska raž koja se koristi za proizvodnju Belvedere vodke je žitarica s posebnih nasljeđem i drevnim korijenima. Vrlo je otporna na velike oscilacije temperature i izazovno tlo. Daje izrazit okus i karakter, za razliku od nekih neutralnijih žitarica poput pšenice ili kukuruza. Kod proizvodnje Belvedere vodke koristi se pročišćena voda koja pojačava prirodni okus i karakter raži.
Postupak destilacije izravnom vatrom omogućava da se dobije vodka nevjerojatne dubine i složenih okusa. Filozofija brenda Belvedere je da je ono prirodno i jednostavno - ono najbolje, stoga uvijek zagovara jednostavnost, da se pije kvalitetnije a ne više.

Dobro strukturiranog  i elegantnog profila, s tragovima badema, vanilije i bijelog papra, nježnog, slatkastog okusa s glatkim i čistim završetkom. Zamamnih aroma vanilije, punog i zaobljenog okusa s bogatom i baršunastom teksturom. Lagane note vanilije osciliraju između slatkoće i začinjenosti, uz tragove bijelog papra i začina. Lijepog i uravnoteženog završetka s notama badema i brazilskog oraščića.

Nagrade: 2020 Ultimate Spirits Challenge – visoka preporuka – 90 bodova.