Meneghetti pjenušac Classic
Istra i Kvarner, Hrvatska
Preporučamo kao aperitiv uz predjela, te uz hladna predjela od ribe, školjaka, rakova, lososa i bijelih mesa.
- 6-8 °C
Pjenušac koji se radi tradicionalnom metodom (Méthode Champenoise). Grožđe se bere u nešto ranijoj fazi zrelosti i samo zdravi grozdovi uz dodatnu ručnu selekciju dolaze na ruljanje (odvajanje bobica od peteljke) a potom na lagano prešanje. Nakon prve fermentacije i zatim 2. fermentacije u boci vino odležava još 18 mjeseci na finom talogu, nakon čega slijedi degrožiranje.
Slamnato žute boje sa zlatnom refleksijom, sitnih, finih mjehurića (perlage), prepoznatljivih i kompleksnih aroma. Na nosu su dominantne note zrelog voća breskve i kruške, a u pozadini se lagano oslobađaju arome bijelog cvijeća, akacije, citrusa, lješnjaka, tosta sa suptilnim tonovima preprženog kruha i svježeg brioša. Ovo vino je na nepcu zaokruženo, kremasto, elegantne strukture. Izuzetno je duge završnice, ugodne svježine.