Arman Franc Il Grande

Istra i Kvarner, Hrvatska

Cijena: 36,32 273,65 kn

Cijena: 48,43 €/L (6,43 kn/L)

  • Vinarija: Arman Franc
  • Godina: 2016.
  • Alkohol: 14,5%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Odlično će se sljubiti uz odležane steakove. Preporučujemo uz Fiorentina steak s crnim tartufima.

  • 16-18 °C


Legenda o Velom Joži je oživjela. Čuveni div ponovno je s nama, i ako odlučite, možete uživati u njegovom društvu kada poželite. Jasno nam je – želite znati kako je to moguće? Pa poslušajte našu priču...

Nekada davno, davno, kada su Istrom hodali vilenjaci i divovi, zločesti, mali ljudi, kaže priča, ostavili su u svakom gradu po jednog diva da im služi, nakon što su ostale potrovali. Tako se Veli Jože zatekao u Motovunu, a patuljci su ga prezirali i omalovažavali, tjerajući ga na najteže poslove. A kada bi mu ti mali ljudi učinili nešto nažao, moćni je Veli Jože ogorčen tresao motovunski zvonik. Iako velik i snažan, junačkog i plemenitog srca, ništa drugo nije mogao učiniti nego protresti taj zvonik. Sve do trenutka kada su ga poslali u Veneciju, kada je na putu do tamo na brodu upoznao galijota Iliju. Od njega je naučio što je to sloboda, pa se nakon brodoloma, u kojem je Ilija nestao, Veli Jože vratio u Istru i pozvao druge divove na pobunu i oslobođenje od ropstva. I uspio je, pobuna je krenula, no ubrzo su patuljci uspjeli zavaditi divove, miteći ih zlatom i vinom. Na kraju su se svi vratili kao sluge u svoje gradove, a jedino je Veli Jože ostao negdje u gorskim šumama, čekajući svoj trenutak za toliko sanjanu i željenu slobodu.

Pa koliko ste puta, šetajući slikovitim istarskim krajolikom, poželjeli barem na tren ugledati siluetu Velog Jože, znajući pritom da se to ipak nikada neće dogoditi, da je legenda ostala u prošlosti.

Ali... moramo vam otkriti jednu veliku tajnu. Legenda o Velom Joži ponovno živi. Divovske ruke više ne tresu motovunski zvonik, no Veli Jože ima novi život. Možete ga sresti i doživjeti u Nardučima pokraj Vižinade, gdje se reinkarnirao kao Il Grande, vino divovske snage, u kojem se sjedinio moćan coupage terana, merlota i cabernet franca. Il Grande je sada zauvijek ovjekovječen na etiketama naših boca, u svakoj kapi jedinstvenog vinskog bouqueta koji sadrži elemente višnji iz alkohola, borovnica, balzamične nijanse, duboke tonove kože i duhana te visoke note svježeg, tamnog ljetnog voća.  U finišu svakog  gutljaja ovog posebnog vina osjetit ćete aromu crne čokolade, a Il Grande svojom gustom, uljastom i čvrstom strukturom, prepunom zrelih tanina, pruža osjećaj kao da vas je doista obgrlila neka divovska snaga prirode, u svoj svojoj snazi i moći o kojoj su se ispredale legende. I zato vas pozivamo – uđite u legendu. U društvo najvećih.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn