Cape Mentelle Shiraz/ Cabernet Sauvignon

Margaret River, Australija

Cijena: 22,20

Cijena: 29,60 €/L

  • Vinarija: Cape Mentelle
  • Godina: 2018.
  • Alkohol: 14,8%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Preporučujemo uz rib eye odrezak uz kuhanu tikvicu i kremastu leću, pečenu janjetina s ružmarinom i pečenom bundevom, začinjen tofu i curry od povrća uz roti kruh. 

  • 16-18 °C


Shiraz i Cabernet sauvignon se u Australiji kupažiraju od 19. stoljeća spajajući ponajbolje od svake sorte. Ovim vinom, Cape Mentelle odao je počast toj australskoj tradiciji i stvorio iznimno bogato i kompleksno vino.
Grožđe dolazi iz tri vinograda s područja Margaret River, starih 15, 35 i 48 godina, čime je iskorišteno najbolje od loza različitih godišta, tla i klime. Sezona 2018. u Australiji bila je vrlo dobra, dozvoljavajući optimalane uvjete za dozrijevanje. Malolaktična fermentacija odrađena je u 5% novih bačava od francuskog hrasta, nakon čega je uslijedilo odležavanje na kvascima tijekom 16 mjeseci što je rezultiralo iznimno slojevitim i kompleksnim vinom.

Vino je tamne boje trešnje s crvenim rubovima. Na nosu i u ustima raskošne i meke note shiraza prekrasno se nadopunjuju elegancijom i dužinom caberneta. Iz čaše izviru mirisi crnog bobičastog voća, slatkih začina te dimljenog mesa. Otvaranjem vina nazrijet će se i finije nijanse kakaa, umamija, kože i tobacca, te bilja poput kadulje i mente. Okusni pupoljci biti će preplavljeni bogatim i moćnim aromama voća, začina i mesa. Note kupina i crnog ribizla u paru su sa mesnatim aromama i prženom kavom. Osjete se i tonovi hrasta uz vaniliju, pečeni orah i mochu, a isprepleteni su toplom karamelom. Tanina ima u većoj količini, ali su elegantni i lijepo zaokruženi. Ovo vino sočne kompleksnosti, jako se lijepo sljubljuje s hranom i biti će savršen dodatak bilo kojoj posebnoj prigodi.