Eminente Reserva 7 Y.O.

Kuba

Cijena: 55,20

Cijena: 78,86 €/L

  • Proizvođač: Eminente
  • Alkohol: 41,3%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Idealan čisti, uz veću kocku leda, ili u raznim koktelima. 


Eminente Reserva je 7 godina odležani rum, bogatog okusa, punog tijela te s izuzetno dugim završetkom. Njegov tvorac je najmlađi kubanski rum majstor, kojemu je kao inspiracija poslužio kubanski rum iz 19. stoljeća, izražene aromatske kompleksnosti. Eminente rum odležava minimalno 7 godina u ex-whisky bačvama od bijelog hrasta, te sadrži karakteristike tradicionalnog kubanskog svijetlog ruma, no kompleksnost i dubinu jako starog.

Eminente Reserva se proizvodi od 70% odležanih aguardientesa (kubanski eaux-de-vie od šećerne trske), što je najveći udio među svim kubanskim rumovima. Eminente je također jedan od rijetkih kubanskih rumova s prestižnom oznakom Denominación de Origen Protegida ili „D.O.P. Ron de Cuba“, koja osigurava autentičnost kubanskog ruma.

Bogate jantarne boje s nijansom mahagonija. Početna aroma svježe pržene kave ustupa mjesto mekšim notama mliječne karamele, prženog badema i kakaa. Nepce je bogato notama vanilije i dima, kave i raspadure (nerafiniranog šećera od trske). U pozadini dominiraju pikantne note đumbira i sečuanskog papra s blagim okusom suhih šljiva. Završetak je dug, svjež i kremast s notama čokolade i tragovima dima.