Enosophia Goveđa glava
Slavonija i Podunavlje, Hrvatska
Cijena: 25,09 €/L
Graševina namijenjena za uživanje uz dimljenu ribu, odležane sireve i orašaste plodove.
- 12-14 °C
Najbolja graševina s položaja Goveđa glava probrana je za ovo neuobičajeno, ali zaista posebno vino. Grožđe je brano ručno, u vinogradu starom 33 godine, na redovnoj berbi. Maceracija, odležavanje na talogu, upotreba barrique bačava, te dovoljno dugo odležavanje u boci da vino sazre i poveže se u potpunosti, rezultirali su prekrasnim jantarnim vinom visoke gastronomske vrijednosti. Uz intenzivne mirisne arome žutog i narančastog voća poput marelice, breskve i zrele jabuke, u ustima se javlja i kandirano voće. Vino je meko, zaobljeno, elegantno i vrlo živo. Drugačija ekspresija graševine s kojom se može istraživati beskrajan svijet sljubljenih parova vina i hrane.