Novo

Sandeman Porto Tawny 20 Y.O.

Douro , Portugal

Cijena: 42,80

Cijena: 57,07 €/L

  • Vinarija: Sandeman
  • Alkohol: 20%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Preporučujemo poslužiti lagano ohlađenog uz bogato predjelo kao foie-gras, jaki quiche od sira, slani vol-au-vents ili gratinirane plodove mora. Lijepo će se sljubiti i uz deserte kao što su crème brûlée ili tarte tatin, sušeno voće ili svježe breskve.

  • 12-16 °C


Sandemanov Porto Tawny 20 Years je vrsta fortificiranoga vina s naznakom odležavanja koje dolazi iz portugalske regije Douro. Napravljen je od sorti grožđa touriga franca, tinta roriz, tinta amarela, tinta barroca i tinto cão koji mogu odležavati u drvenim bačvama kako bi se postigla još veća koncentracija voća i okusa. Grožđe se bere ručno i zatim fermentira i macerira na kožicama. Dodavanjem alkohola dobiva se fortificirano vino koje zatim može odležavati u stoljetnim podrumima Sandeman u hrastovim bačvama. Vina ostaju u Douru do sljedećeg proljeća, kada se odvoze u Vilu Novu de Gaia gdje odležavaju u bačvama od hrasta,  kako zahtijeva tradicionalni sustav odležavanja porto vina. Konačni blend proizlazi iz stroge selekcije vina starih između 15 i 40 godina, koje su stručno kombinirana kako bi se zadržao jedinstveni identitet i stil Sandeman Porto Tawnya starog 20 godina.

Rubin crvene do jantarne boje, s aromama žutog voća poput suhih marelica, meda, orašastih plodova i začinima koji zaokružuju njegov pun i harmoničan okus. Na nepcu izraženog okusa kandiranog voća i s notama kakaa i duhana. Zrelost i arome voća su lijepo izbalansirani, čineći ovaj porto izvrsnim za kraj obroka ili kao inspiraciju za ugodan razgovor.

Sandeman Porto Tawny 20 Years Old ne zahtijeva dekantiranje, ali preporučuje se ostaviti ga da malo prodiše. Nakon otvaranja, konzumirati unutar 2-3 mjeseca.