Moët & Chandon Nectar Impérial

Champagne, Francuska

Privremeno nedostupno
  • Izvrsno će pasati uz egzotičnija jela poput škampa s limetom i medom ili salsu od ananasa.

  • 6-8 °C


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca,  idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od  Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom.S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje.
Intenzivan i bogat Nectar Impérial razlikuje se od ostalih Moët & Chandon šampanjaca po svojoj tropskoj voćnosti, bogatom okusu i svježem završetku, koji iznenađuje i očarava. Kod proizvodnje Nectar Impériala koristi se 40 do 50% crnog pinota koji mu daje strukturu, 30 do 40% pinot meuniera koju mu daje tijelo i 10 do 20% chardonnaya koji mu daje svježinu.
Žute boje sa zlatnim odsjajima. Izdašne arome tropskog voća poput ananasa, grejpa i manga, isprepliću su s aromama marelice, žute šljive i vanilije. Zamaman okus zrelog tropskog voća  ispresijeca se sa živahnim notama grejpa, ostavljajući raskošan i svjež okus u ustima.