Veuve Clicquot Rosé

Champagne, Francuska

Cijena: 67,20

Cijena: 89,60 €/L

  • Zahvaljujući svojoj izraženoj aromatici po crvenom voću, te ugodnom svježinom, Veuve Clicquot Rosé lijepo će se sljubiti uz jela poput: tune, junećeg carpaccia, patke, jela s dodatkom rajčice, te uz razne deserte s crvenim voćem. 

  • 8-10 °C


Još od 1772. godine, kada je i osnovana, šampanjska kuća Veuve Clicquot živi prema svome motu - samo najbolja kvaliteta. Madame Clicquot je 1818.godine proizvela prvi rose šampanjac, prekinuvši uobičajenu praksu dodavanja pripravka na bazi bazge u šampanjac, dodavši umjesto njega neka od svojih crvenih vina. Tako je nastao prvi rose šampanjac, Veuve Clicquot Rosé. Još jednom je Madame Clicquot dokazala da je ona ta koja predvodi i stvara pravila u svijetu šampanjaca. To joj je uspjelo zahvaljujući iznimnoj kvaliteti njenih crvenih vina koja dolaze iz pažljivo biranih vinograda, naročito onih s apelacije Bouzy. Tajna je bila i ostala u blendu, koji se temelji na tradicionalnoj žutoj etiketi Veuve Clicquot Brut šampanjca (s 50 do 55% crnog pinota, 15 do 20% pinot meuniera i 28 do 33% chardonnaya) u koji se onda dodaje još 12% crvenoga vina, od posebno uzgojenog i odabranog grožđa, što rose šampanjcu daje snagu i aromatski intenzitet. Rezultat je šampanjac intenzivnog  okusa po crvenom voću, ružičasto bakrene boje, punog tijela i snažnog karaktera. Veuve Clicquot Rosé simbol je domišljatosti i odvažnog duha Madame Clicquot. U blendu se koriste i vina iz rezerve (30 do 45%) koja osiguravaju jedinstveni stil Veuve Clicquot šampanjca, iz godine u godinu.

Izražene roza boje s bakrenim odsjajima, s bogatim i elegantnim mirisom crvenog voća poput maline, jagode i trešnje, koje kasnije prelaze u note badema, brioša i marelica. Punog tijela sa sočnim, voćnim okusom zrelih jagoda i trešanja koji još dugo traje u ustima.