Glenmorangie A Tale of the Forest

Škotska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Cijena: 101,00

Cijena: 144,29 €/L


A Tale of the Forest prvi je Glenmorangie whisky proizveden od ječma koji je pečen pomoću šumskog bilja. Glenmorangie A Tale of the Forest bogat je i raskošan poput same šume. Ovo limitirano izdanje whiskyja, naprosto će vas oduševiti i iznenaditi, bez obzira uživate li u njemu negdje duboko u šumi ili u koktelima kod kuće.
Prije nekoliko godina, Master Distiller dr. Bill Lumsden prisjetio se kako su stari proizvođači whiskyja iz Highlanda sušili svoj ječam pomoću različitih vrsta šumskog bilja. Počeo je eksperimentirati s pečenjem ječma pomoću različitih biljaka i tako dobio seriju whiskyja s rijetkim aromama borovih iglica i smreke, te notama dima. Zatim ga je odležao u posebno odabranim bačvama od burbona kako bi svi okusi još jače zasjali.
Hvatajući mirise, zvukove i prizore šume, ovaj single malt preuzeti će sva vaša osjetila s aromama bora, smreke i korijandera, protkanim s notama dima. Zatim slijedi duboki okus eukaliptusa, s tragovima gorke naranče i nježnim završetkom po hrastu.
Mirisne, šumovite dubine ovog whiskyja nadahnule su i ilustratoricu Pomme Chan koja je oslikala pakiranje, sa svojom vlastitom, fantastičnom šumom.