Scapegrace Gin Gold

Novi Zeland

Cijena: 42,40

Cijena: 60,57 €/L

  • Proizvođač: Scapegrace
  • Alkohol: 57%
  • Zapremnina: 0,70L
  • Ovo je tzv. "navy strength" gin koji znalci i ljubitelji piju čistog. Obično kažu kada se jednom navy strength proba čist, više se ne pije u koktelima. Preporučujemo s Fever-Tree tonicima. Nemojte ovaj gin miješati s lošim, konfekcijskim tonicima.


Scapegrace Gin Gold osvojio je tri svjetska zlata (San Francisco Wine & Spirits Competition i London International Wine & Spirits Competition).

Uz klasičnih dvanaest začina (kora naranče, limuna, kardamom, korijander, muškatni oraščić, klek, klinčići, angelika, sladić, iris, cimet i kasia (istočnoazijski cimet), koji se uvoze iz zemlje iz koje potječu i koje destileri od milja zovu 12 prirodnih apostola, ovdje se nalazi i onaj posebni trinaesti; korica mandarine koja čini razliku između Classica i Golda. Destilat se omekšava s novozelandskom vodom iz prirodnog vrela na koje destilerija ima korisnička prava. U mirisu dominiraju zemljani začini poput muškatnog oraščića i klinčića, dok se u ustima osjećaju arome cimeta, borovice i citrusa, uz nešto pikantnih nota korijandera. Završetak je lijepo zaokružen s cvjetnim notama angelike i irisa.