Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Naslovna -> Proizvoai -> PP Orahovica
PP Orahovica
 PP Orahovica

PP Orahovica d.d.
Stjepana Mlakara 5
33515 Orahovica

tel: 033/673-322
fax: 033/673-903

info@pporahovica.hr
www.pporahovica.hr
 

 PP Orahovica

Dugogodišnja tradicija, veliki kontrast izmeu toplog perioda zrnjenja i hladnije temperature koja omoguava grou da dosegne ivahnu kiselost ini vinograde PP Orahovice idealnim za uzgajanje odreenih vinskih sorti. Nasadi se nalaze na padinama Papuka i Krndije na visini od 135 do 260 m nadmorske visine što im daje idealnu osunanost, ali i omoguava hlaenje koje dolazi s rijeke Drave. Zato su vina PP Orahovice posebnog okusa i kvalitete.

Vino PP Orahovice proizvodi se u najmodernije opremljenoj vinariji opremljenoj inox posuem s mogunošu hlaenja, gdje se fermentacija i uvanje odvija u strogo kontroliranim uvjetima. U vinariji se fermentacija crnog vina odvija u 5 vinifikatora od kojih su dva vertikalna, jedan horizontalni te dva vinifikatora tipa Gimar.  Groe se preša u tri pneumatske preše. Uz takav strogo kontrolirani nain proizvodnje  PP Orahovica u mogunosti je isporuiti ujednaenu vrhunsku kvalitetu vina.

Sorte groa koje uzgajamo u PP Orahovici su graševina; frankovka, pinot sivi, rizling rajnski, sauvignon, chardonnay, cabernet sauvignon  te silvanac zeleni. Posebnost silvanca zelenog iz orahovakih vinograda proizlazi iz smještaja vinograda koji se nalaze na blagim podnojima planina i breuljcima Papuka i Krndije uz ravnicu s maglovitim jutrima, izloeni laganom prohladnom strujanju zraka koji dolazi s rijeke Drave. Prirodna ravnotea postie se bez velikih intervencija, korijenje loze pronalazi hranjive tvari duboko u zemlji.
 


Vina:
Orahovica Zeleni silvanac
Orahovica Zeleni silvanac
bijelo vino
Hrvatska
0,75L
vrhunsko
suho
2011.
60,50 
vie o proizvoduvie o proizvoauSTAVI U KOARICU