Chateau d'Esclans Les Clans

Provence, Francuska

Cijena: 84,00 632,90 kn

Cijena: 112,00 €/L (14,86 kn/L)

  • Preporučujemo uz kremasti povrtni ili crni rižoto, tuna steak i mediteranski pesto ili pak pečena pačja prsa uz pire batata.

  • 8-10 °C


Les Clans je zlatna sredina Château d'Esclans Kolekcije. Napravljen je od selekcije grožđa iz vinograda Esclans doline, sa srednje starih loza grenachea, vermentina i syraha. Te loze smještene su na srednjoj razini nadmorske visine, taman između onih namijenjenih roseu Chateau d'Esclans i onih najviših, najstarijih, namijenjenih Garrusu.
Cijeli postupak od berbe do punjenja u boce strogo je kontroliran i pažljivo se provodi kako bi se prevenirala nepoželjna oksidacija te iskoristio najbolji grožđani sok. Maceracije nema, a alkoholna fermentacija se odvija u novim i jednogodišnjim 600 litarskim bačvama od francuskog hrasta. Odležava 10-12 mjeseci po „batonnage“ metodi, odnosno na kvascima uz miješanje dva puta tjedno.
Rezultat je iznimno aromatičan rose, elegantan, bogat i punog tijela. Na nosu se osjećaju citrusi, breskva, crveno bobičasto voće, ali i cvjetne arome. U ustima je suh, kremozan i sočan. Voćnost se divno isprepliće s nježnim notama vanilije. Mineralnost je izražena taman koliko treba i upotpunjuje eleganciju i užitnost. Završetak je dug isto kao i trajnost ovog vina.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn