
Kabola Malvazija
Istra i Kvarner, Hrvatska
Dobro ohlađenu, na 12 stupnjeva, možete ju uživati dugo i samu za sebe. Slagat će se uz laganija jela koja su bogata povrćem, može pratiti i većinu azijske kuhinje koja nije jako pikantna. Naša je preporuka da ovo vino kušate uz sushi od tune, a od nama bliskije kuhinje, hobotnica i drugi mekušci pod pekom.
- 12 °C
Vino proizvedeno iz istarske malvazije uzgojene u vlastitim vinogradima na području Momjana (Štancija). Mnogi su kušači na En Primeuru odabrali upravo ovu malvaziju za najbolju mladu malvaziju među onima iz 2016. Odlikuje se prepoznatljivom aromom, osebujnim cvjetno-voćnim bukeom, te svježim i skladnim okusom. Ne dajte da vas cijena zavara, ovo nije neozbiljno, svakodnevno vino. Arome nešto zrelijeg voća u ravnoteži su s naglašenijim floralnim notama, a rezultat je dojam upečatljive harmonije.