
Matošević Alba
Istra i Kvarner, Hrvatska
fuži s tartufima, kamenice, jela od bijelog mesa
- 10-12 °C
Vinogorje Zapadna Istra, pozicija Bujština, blend nekoliko vinograda, grožđe nešto zamjetnije strukture. Malvazija proizvedena u inoksu, bez maceracije, brza prerada, kontrolirana fermentacija i odležavanje na talogu do siječnja.Slijedi kupaža različitih pozicija tijekom ožujka, a na tržištu je od svibnja, lipnja.
Svježe i elegantno vino srednje strukture, pitko, atraktivnoga voćnog mirisa, naglašene mineralnosti i laganoga retrookusa koji podsjeća na gorki badem. Doseže svoj maksimum tijekom jeseni i zime, duže je trajnosti od uobičajenih vina, starenjem u boci posebno do izražaja dolaze cvjetne i herbalne note. Vino je različite namjene, zbog mineralnosti i gorkastoga retrookusa. Vino je easy drinking za fešte i domjenke i široke je upotrebe u gastronomiji.