Moët & Chandon Grand Vintage 2015 Gift Box

Champagne, Francuska

Cijena: 102,00

Cijena: 136,00 €/L

  • Proizvođač: Moët & Chandon
  • Godina: 2015.
  • Alkohol: 12,5%
  • Zapremnina: 0,75L
  • Preporučuje se sljubiti uz jela od mekog mesa i ribe, lagano začinjenim te uz sitno zeleno povrće (poput graška ili srca artičoke). Preporučujemo uz jakobove kapice s pireom od artičoka i graška.

  • 10-12 °C


Šampanjska kuća Moët & Chandon osnovana je 1743. i od tada se afirmirala kao jedan od najprepoznatljivijih proizvođača šampanjaca, idealnih za svaku prigodu. Od legendarnog Moët Impériala do kolekcije Grand Vintage šampanjaca, od Moët Rosé Impériala do inovativnog  Moët Ice Impériala, svaki šampanjac oduševljava i očarava svojom elegantnom zrelošću, intenzivnom voćnošću i zavodljivim okusom. S bocom šampanjca koja se svake sekunde otvori negdje u svijetu, Moët & Chandon vjeruje da je svaka sekunda jedno novo iskustvo, a svako iskustvo trenutak za življenje, dijeljenje i uživanje. 
Svaki Grand Vintage šampanjac je jedna nova kreacija, potvrda vještine i znanja majstora podrumara, da otkrije jedinstveni karakter svake berbe. Moët Grand Vintage 2015 napravljen je od sljedećih omjera sorti: 44% chardonnaya, 32% crnog pinota i 24% pinot meuniera.
Grand Vintage 2015 je 76. berba u povijesti Moët & Chandona. Evocira buđenje, prve zrake sunca u danu punog obećanja. Grand Vintage 2015 karakteriziraju zrele i nježne arome, te neočekivana svježina za godinu s najtoplijim ljetom od 1961.
Na nosu se na početku javlja suptilan cvjetno-vegetalni miris. Početne note krušnih mrvica, svježeg brioša i badema ustupaju mjesto cvijetu bazge i jasminu, zatim voću poput bijele breskve i lubenice. Na nepcu je okus direktan i bogat, s aromama cvijeća, anisa i mentola koje donose lakoću i svježinu. Završetak je bogat, sa sočnim notama i nježnom gorčinom koja asocira na svježe bademe.