Miličić

Obiteljska tradicija na Pelješcu oduvijek su bili vinogradi, vino i pomorski kapetani. Obitelj Miličić su prvi privatnici koji su za tržište napunili butelje dingača.

Obitelj danas obrađuje 10 ha vinograda, od kojih su oni najbolji na Dingaču stari četrdesetak godina, ali užurbano krče i sade nove vinograde na malim parcelama na nepristupačnim strmim položajima Dingača
Naravno, na najboljim južnim pozicijama Dingača u obzir dolazi samo plavac mali, a u krškim poljima u sredini Pelješca od crnih sorti uzgajaju i iskušavaju malbec i petit verdot. Od bijelih sorata najviše imaju rukaca, u kojem Pavo vidi veliki potencijal, ali uz pomnu vinifikaciju, selekciju grožđa i ozbiljan pristup sorti u vinogradu. Kao posebnost za pelješke vinograde, obitelj uzgaja i chardonnay, koji pune u butelje kao sortno vino.

Sve je počelo kao hobi u konobi kamene kućice stare stotinjak godina, koja se upravo obnavlja u kušaonicu i maloprodaju vina. Do nje su sagradili veliki novi podrum kapaciteta 300.000 butelja, koji se postupno nadograđuje zadnjih dvadesetak godina. Za fermentaciju bijelih vina i maceraciju crnoga grožđa koriste se tankovima od inoksa, a za maceraciju najboljih plavaca velikim drvenim posudama.


Potomje bb

20244 Potomje