Galić Sauvignon Blanc
Slavonija i Podunavlje, Hrvatska
Dobro prati recepte s puno kiselog povrća, ali preporuka je i da ga se pije s masnijom hranom koju će učiniti puno ugodnijom i lakšom. Uz masniji komad janjetine, masniju slatkovodnu ili dubinsku morsku ribu. Preporučamo uz dobar brudet od murine ili ugora.
- 10-12 °C
Utjelovljuje najkvalitetnije karakteristike slavonskih sauvignona. Prvi je miris pretežno herbalnog karaktera i upućuje na svježinu zelene paprike i svježe pokošene livade, da bi se ubrzo otvorila atraktivna aroma ogrozda, koja potom podržana gotovo slankastom mineralnošću traje i glavni je nositelj identiteta mirisa. Okus je jednostavno sjajan, na početku ugodno naglašene kiseline daju svježinu i atraktivnost, da bi se ubrzo nadopunile punoćom ekstrakta koja napuni usta i zadržava dojam čvrstoće sadržaja, te na kraju širi nježnu toplinu zaokruživši ovo vino u bogati, slasni, snažni, mineralni i konačno osvježavajući nektar.