Koarica  
Ukupno komada: 0
Ukupna cijena: 0,00kn
Naslovna -> Proizvoai -> Riedel
Riedel
- Robert Mondavi: I never dreamed my wine can taste this good
- Gilles Hennessy: my cognac shows it's hedonistic qualities when
served from appropriate Riedel glass
- Robert Parker: the finest glasses for both tehnical and hedonistic
purposes are those made by Riedel
  • Tvornica Riedel u Kufsteinu, Austrija
  • Georg Riedel
  • Dvorite tvornice
  • Predstavnici Mive ispred tvornice
  • Izrada dekantera
  • Gordan Mohor bio je jedan od 250 uzvanika na proslavi 250. roendana Riedela
  • Ljepi dio Mive sa Georg Riedelom
Riedel

Tiroler Glashütte GmbH
Weissachstraße 28
A-6330 Kufstein / AUSTRIA

tel: +43 (0) 5372 - 64 896
fax: +43 (0) 5372 - 63 225

www.riedel.com

info@riedel.com

Linkovi:

Riedel USA
Wine Enthusiast


Video:
Pokreni Video
Pie sa Georgom Riedelom, 1.dio

Pokreni Video
Pie sa Georgom Riedelom, 2. dio

Pokreni Video
Kako toiti vino u au

Riedel, obiteljski obrt star etvrt tisuljea, nedavno je proslavio svoju  250. godišnjicu! Obuhvaa ak 11. generacija ove inovativne obitelji koja je svojim radom i upornošu kompaniju „Riedel glass“ pretvorila u svjetski poznati brand te trenutno najtraenije vinske aše u svijetu. Kada je davne 1958 g. Georg Riedel napravio svoju prvu ašu osnovna ideja je bila napraviti ašu koja e svojim oblikom utjecati na okus vina, ašu ija e prvenstvena odlika biti funkcionalnost, a ne izgled iako danas jedna od aša stoji izloena u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku.

Ova revolucija u svijetu aša postala je gotovo preko noi prijeko potrebnim alatom za puno uvaavanje vrhunskih vina. Proizvoai vina, restorani i hoteli diljem svijeta, te mnogi poznavatelji dobre kapljice usvojili su Riedelov koncept kao neospornu injenicu i nezaobilazan postupak za kvalitetnu degustaciju biranih vina, a njegove prekrasne aše za specifine sorte vina krase domove mnogih ljubitelja vina.

Serija Sommeliers jest svojevrstan zaštitni znak tvrtke – vješti obrtnici izrauju je runo na tradiocionalan nain u Riedelovim tvornicama u Austriji od najfinijeg kristala. Sommelier linija predstavlja oko 15% cjelokupne Riedelove industrije. Ostale tri serije aša Vinum, Ouverture i Wine iako nisu runo izraene, takoer se izrauju od najfinijh materijala i slinog su dizajna a svaka od njih takoer odgovara specifinom tipu vina ili namjeni. Od nedavno se u Riedelovoj ponudi moe pronai Riedel bar linija kreirana za estoka alkoholna pia. U posljednjih 50 godina Riedel je bio orijentiran na proizvodnju vinskih aša, danas kod Riedel bar linije korišten je isti koncept. Renomirani svjetski strunjaci za estoka alkoholna pia sudjelovali su u organiziranim degustacijama. Kušai su analizirali efekt oblika, veliine i ruba aše na svako pie kako bi stvorili instrument koji izraava individualan karakter i izvornost svakog pojedinog pia.

Linije aa:
Malvazija Istriana
Vinum
Vinum Extreme
Vinum XL
Ouverture
Riedel O
Riedel Bar
Grape
Tyrol
Vitis
Sommeliers
Sommeliers Black tie
Decanter