
Grgić Plavac mali
Dalmacija, Hrvatska
- 16-18 °C
Grožđe za ovo vino odabrano je iz najboljih vinograda s čuvenih položaja Dingača i Trstenika na Pelješcu. Vino je napravljeno po stilu i pod nadzorom Miljenka Grgića i Ive Jeremaza, koji su poznati u Kaliforniji i svijetu kao najbolji proizvođači vina chardonnay i zinfandel. Vrenje vina obavljeno je prirodnim kvascem, ali uz kontroliranu temperaturu što je pomoglo da vino sadrži puno sortnog karaktera i voćnosti.Nakon vrenja osam mjeseci je sazrijevalo u specijalnim hrastovim bačvama uvezenim iz Francuske. One su obogatile vino ugodnim mirisima hrastovine.Potom je preko godinu dana dozrijevalo u bocama gdje su se mirisi sljubili, harmonizirali i okus omekšao. Vino je bogato nježnim taninima i ugodnim mirisima kupine, suhe šljive i dalmatinskog cvijeća. Uživajte ga dugo i ŽIVJELI!