
Korta Katarina Winemaker's Selection
Dalmacija, Hrvatska
Pršut i slani, zreli sirevi, slana riba, srdele, inćuni, duže odležano, grilano meso, žrnovski makaruni, pašticade, juneći osso bucco.
- 16-18 °C
Već sama etiketa jasno komunicira ideju ovoga vina kao selekcije bačvi; Korta Katarina Winemaker's Selection. Ono se jednako tako jasno i zove; vinareva selekcija. Riječ je upravo o tome, naizgled jednostavnom potezu i odluci da majstor podrumar plasira svoj blend na tržište. Ipak, mi među našim vinima vidimo vrlo malo onih koja su samostalno djelo glavnog vinara ili majstora podrumara i zato sve pohvale za ovu etiketu u Kortinoj liniji. Birane su, dakle, najuspješnije bačve, novie i starije i po mome mišljenju ovo vino pokazuje lijepe strane starenja plavca u hrastu. Hrast se osjeti, ali isključivo kao doprinos ukupnom dojmu. Ljubitelji odležanih plavaca dobili su puno ovim vinom.